С вкус на джаз през ноември

Отново страхотна музика, вкусно меню и червено вино

Страхотна вечер… Специална атмосфера… Изключително приятен и нежен вокал… Поздравете готвача за вкуса и дизайна на менюто… С този отзвук премина първата вечер от поредицата „С вкус на джаз“ и вече се приближаваме към втората:  през ноември, когато времето е по-студено и виното е червено, и времето пак е за танци.

И докато през октомври в „С вкус на джаз“ музиката беше в селекцията на не толкова популярни джаз теми като нежен фон на вечерта, сега в ресторант БМ „Сити“ ритъмът на джаза ще бъде по-динамичен.

 • Цена на куверт
  35,00 лв.
 • За резервации
  052 809 634, 0888 677 833
 • СИТИ БМ
  Варна, бул. "Сливница" 2
  Фестивален и конгресен център
Image

С нас отново ще бъдат пианистът Цветан Момчилов, китаристът Калин Момчилов и София Димитрова, която грабва с деликатно присъствие, с дълбок глас и неповторим стил. За нея изтъкнатият британски текстописец сър Тим Райс, известен в сътрудничеството си с композитора Андрю Лойд Уебър, казва: „Красив глас, въплъщение на Калас”… Преди любовта към джаз музиката София има бляскави изпълнения на световната оперна сцена. В джаз амплоа я чакаме и на 21-ви ноември, а след това и на 12-ти декември. Тя има не само завладяващ глас, но и прекрасна усмивка, с която изпълва и музиката, и сцената…

Image
Image
Image

Освен че се събират във вечерите „С вкус на джаз“, музикантите имат своя обща сцена и на Monday Jam – серия от джаз сешъни, съосновани като музикален проект за любимата Варна от Чавдар Гочев – Чарли и Цветан Момчилов. Двамата ще бъдат заедно на сцената в БМ „Сити“ на 12-ти декември.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Когато музиката е красива, не позволяваме менюто да отстъпва от усещането „нещо специално се случва“. Във втората вечер главният готвач на ресторанти БМ Петър Петров традиционно ще избере красива и елегантна презентация, повече цвят в чинията и разнообразие от съставки за изискан вкус.

Менюто на вечерта е тристепенно, за Welcome drink към него добавяме чаша Casa Silva Carmener –  вино с прекрасен аромат, с нотки на тютюн, черни и червени плодове.

            § Зелена салата, рукола, млади листа от спанак, печена тиква, нар, сирене, тиквени семки и балсамова редукция

            § Ризото с манатарки, маскарпоне, пармиджано реджано и свежи листа от див лук

            § Свинско бонфиле, бонбон от картофи с хрупкава коричка, запечени аспержи с панчета и пюре от моркови

„С вкус на джаз“ през ноември / 21.11.2018 в 20:00 часа / куверт: 35.00 лв

*с предварителна резервация на 052 809 634, 0888 677 833

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

В реализирането на вечерите „С вкус на джаз“ Ресторанти БМ имат партньорството на МОГО Мюзик независима звукозаписна компания, подкрепяща развитието на независими артисти, на класическата, джаз и модерната българска музика.

Image

Искате да знаете повече за новите ни предложения в менюто и за специалните ни събития. Регистрирайте вашия имейл, за да научите най-интересното от кухнята на БМ.

В Ресторанти БМ се извършва постоянно видеонаблюдение, което е в унисон с нашата политика, насочена към опазване на спокойствието и здравето на посетителите, максимално ниво на сигурност и охрана на имуществото на клиентите и на ресторанта, като се зачитат и гарантират правата и свободите на гражданите и тяхното достойнство.
РЕЗЕРВАЦИЯ
Резервацията бе изпратена успешно!
Моля, попълнете полето правилно
Моля, попълнете полето правилно
Моля, попълнете полето правилно
Моля, попълнете полето правилно
Моля, попълнете полето правилно
Моля, попълнете полето правилно
Моля, попълнете полето правилно
Очаквайте обаждане от наш управител за потвърждаване на резервацията