Изображение

Във „Вкус на любов“ участваха 50 истории, в които бяха споделени много лични моменти – влюбване, раздяла, загуба, откриване, приятелство… Това, което е сърцето на всяка история, остава смелостта да споделиш любовта и ние ви благодарим. Това, което се оказа есенция между думите, е спомен от детството. За мнозина от участниците историята с вкус на любов започва в онези години, когато се раждат мечтите за големия живот.

Благодарим ви, че ни разказахте. Беше трудно да изберем само 11 истории. Една от тях ще заведе своя автор до Италия в избрана компания, защото билетът е за двама. Любовта е за споделяне. Очакваме ви в Ресторанти БМ и през 2018-та. Готови сме с нови вкусове и ястия, в които да ви разкажем и нашата история с „Вкус на любов“.

Tuscany
Tuscany

В Тоскана, с ресторанти БМ през 2018-та, ще пътува:

Моят вкус на любов бяха едни обикновени спагети, овкусени с много обич и заляти с необикновен сос! Историята се развива в предходния офис, в който работех – едно от най-щастливите ми работни места! С единствения колега от мъжки пол проявявахме известни симпатии един към друг, „мятахме” си скрити погледи, но всичко това без да минаваме професионални граници и в известна степен скрито от другите колеги. Понеже въпросният мъж обичаше да ни разказва колко добър готвач е и как прави най-вкусните спагети на света… в офиса си имахме закачка и все му подмятахме, че не му вярваме, докато не се появи в офиса с въпросните най-невероятни спагети за обяд! Минаха няколко месеца в шеги и закачки… Един ден шефката ни каза да не си правим планове за обедната почивка, защото ще обядваме в офиса! По обяд той се появи… облечен в бяло, впил поглед в мен, стори ми се по-красив от всякога… Носеше огромна тенджера и онези прочути негови спагети! Помня, че чувствах лицето си така пламнало, пулсът учестен… аз винаги говоря много, но в този момент бях онемяла… Знаех, че тези спагети са приготвени специално заради мен, знаех, че този мъж не би тръгнал да разнася тенджери с храна и специални чинии в офиса просто така… Сипахме си от вкусния обяд, но истината е, че аз бях толкова потресена и притеснена, че едва си опитах! Колегите бяха печелившите в случая и си хапнаха чудесно! И да, сосът му наистина беше толкова вълшебен както разказваше! Днес, години по-късно, същият този вече бивш колега, е специалният мъж в живота ми! Той продължава да огрява с усмивката си деня ми, да стопля с обичта си всеки момент и… да, той продължава да ми готви специалните си спагети и милион други неща, които винаги овкусява и гарнира с много обич, сладост, трепет и нестихващо вдъхновение.

В бизнеса, който създадохме в началото на едно студентско приятелство, който развихме през последните 20 години в споделено разбирателство, винаги сме се старали да избираме най-доброто за клиентите си. Да предлагаме вкусове, богати като емоцията, която животът всекидневно ни дарява. След като имахме опита в създаването на вкус в различни сезонни менюта, започнахме да мислим за наша марка вино във високия клас. Няколко години преди това отпечатахме първите етикети за вино Dolce Vita, но все още търсехме съвършената нотка… Намерихме я във винарна между Пловдив и София, където останахме през двата почивни дни, а преживяването да сътворим ново вино ни завладя изцяло. Там, в сезона, когато природата е изключително жива, заедно създадохме история, а по-късно й дадохме живот в 350 бутилки. Хармония. Concordia.

Беше в есента на 2013-та…

В избата пристигнахме като собственици на ресторанти, тръгнали да открият най-доброто вино според собствения си вкус. С колба и пипети направихме 48 различни проби. След три селекции от тях останаха 12. Бяхме четирима, единодушно избрахме най-добрата проба и изчакахме „да си поеме дъх“, за да познаем душата на нашето вино… В това пътуване към мъдростта на боговете – защото нали това е виното – ни подкрепяха и нашите съпруги. Първоначалното любопитство от тази винена дегустация се превърна в надпревара да открием тайнство. Записвахме си всеки процент каберне, мавруд, сира, мерло – отлежавали в бъчви от френски и български дъб, смесвахме ги в различно отношение, отпивахме от най-добрите проби… и накрая усетихме нотката на виното, което заедно открихме. В началото бяха 48 проби, след това 24, станаха и 12. След два дни се прибрахме във Варна с четири проби – четири бутилки история за приятелство и семейни ценности. В обща вечеря решихме кое е виното. Единствената проба с вкуса и аромата, които бяхме тръгнали да „търсим“.

Concordia има особена стойност в нашата бизнес история, не само в споделянето на толкова лични емоции. „Единомислие и разбирателство“ е послание в успеха на верига Ресторанти БМ. Те са създадени от приятели за приятели.

Има вина, които трябва да изпиеш до дъно, има и истории, които не можеш да оставиш незавършени. Те се откриват със сърцето – там, където е изписано Concordia.

Concordia е най-хубавата ни „бутилирана“ история. Concordia е и заглавие на разказ, вдъхновен от „100 години Babich. 100 винени истории“. Намери своето място върху етикет на една-единствена бутилка, която подарихме на Дейвид Бабич през март 2017 г. по време на When Wine Tells Stories.

Изображение
2018-та е не само година от календара. Ще бъде пътуване… Ново. Очаквано и неочаквано. Вкусно. И ние сме готови за него, а вие?
Изображение
.page-main
#tuscany-stories-page

Искате да знаете повече за новите ни предложения в менюто и за специалните ни събития. Регистрирайте вашия имейл, за да научите най-интересното от кухнята на БМ.

В Ресторанти БМ се извършва постоянно видеонаблюдение, което е в унисон с нашата политика, насочена към опазване на спокойствието и здравето на посетителите, максимално ниво на сигурност и охрана на имуществото на клиентите и на ресторанта, като се зачитат и гарантират правата и свободите на гражданите и тяхното достойнство.
РЕЗЕРВАЦИЯ
Резервацията бе изпратена успешно!
Моля, попълнете полето правилно
Моля, попълнете полето правилно
Моля, попълнете полето правилно
Моля, попълнете полето правилно
Моля, попълнете полето правилно
Моля, попълнете полето правилно
Моля, попълнете полето правилно
Очаквайте обаждане от наш управител за потвърждаване на резервацията