Виното е поезия в бутилка

Събитие с вината на Villa Maria / Олеа БМ / 14 май / 20:00 ч.

В поканата на Ресторанти БМ и Villa Maria вечерта на 14-ти май (понеделник) ще бъде наистина специална. Ето какви вкусове избира шеф готвача ни Петър Петров, за да направи много вкусна една история, в която виното превръща всяко ястие в повод за празник.

 • Цена на куверт
  49,00 лв.
 • За резервации
  052 800 900, 0886 647 400
 • ОЛЕА БМ
  гр. Варна
  ул. "Акчелар" 22
Image
Image
Image

За Villa Maria

Историята на новозеландската винарна Villa Maria е история, създавана със страст. Основана е през 1961 г. от Джордж Фистонич, 54 години след това избата е икона във винопроизводството на Нова Зеландия, оценена с признанието за изба на годината в страната 11 пъти за 12 години. Идеята за бъдещето започва от малка мечта и половин хектар собствена фамилна земя в Южен Окланд. Джордж Фистониш, тогава на 21-на години, наследява земята от своите родители хървати и започва да прави първите вина с помощта на съпругата си Гейл. През 1970 г. идва първият успех.

Британското издание Wine International Magazine отличава сър Джордж Фистонич като една от 50-те най-бележити личности във винарската индустрия. През 2014 г. Drinks Business UK оценява главния технолог на винарната Ник Пикон в международна селекция на 30 винопроизводители под 40, които да следим.

Image
Image
Image

Искате да знаете повече за новите ни предложения в менюто и за специалните ни събития. Регистрирайте вашия имейл, за да научите най-интересното от кухнята на БМ.

В Ресторанти БМ се извършва постоянно видеонаблюдение, което е в унисон с нашата политика, насочена към опазване на спокойствието и здравето на посетителите, максимално ниво на сигурност и охрана на имуществото на клиентите и на ресторанта, като се зачитат и гарантират правата и свободите на гражданите и тяхното достойнство.
РЕЗЕРВАЦИЯ
Резервацията бе изпратена успешно!
Моля, попълнете полето правилно
Моля, попълнете полето правилно
Моля, попълнете полето правилно
Моля, попълнете полето правилно
Моля, попълнете полето правилно
Моля, попълнете полето правилно
Моля, попълнете полето правилно
Очаквайте обаждане от наш управител за потвърждаване на резервацията