Вечер с вината на "Санта Сара"

Олеа БМ / 4-ти декември / 19:30 ч.

На 4-ти декември в ресторант „Олеа“ ще отворим четири различни „врати“, за да ви поканим на преживяване, което ще запомните като вкус. Най-хубавите празници са тези, които създаваме в обикновените дни. Четири ястия, четири вина и компанията на хората, които са ваши любими. Поканете ги и споделете историята на сърцето си в четири чаши вино.

  • Цена на куверт
    45,00 лв.
  • За резервации
    052 800 900, 0886 647 400
  • Олеа БМ
    Варна, ул. "Акчелар" 22
Image

Вечер на „Санта Сара“ в Олеа БМ / МЕНЮ

Welcome drink

Santa Sarah Тraminer 2018 / 150 мл

§ Салата: риба тон, запечена су-вид с хрупкава коричка, микс зелени салатки, чери доматки, печен червен лук, каперси, мариновани маслини, крутони от френски хляб грахам и портокалов дресинг

Santa Sarah Sauvignon Blanc 2018 / 150 мл

§ Предястие: фиоки със сирене и круша, крем от маскарпоне, сос от тиква и какаов сос

Santa Sarah Rose No Saits 2018 / 150 мл

§ Основно: телешки стек, преминал процес на сухо зреене 60 дни, билково масло, картофено пюре с трюфел и червени боровинки, бърза туршия с ряпа дайкон и сос с марсала

Petite Sarah Santa Sarah 2018 / 150 мл

Image
Image
Image

За вината в менюто:

Santa Sarah Тraminer /Сортов състав: Траминер/ Описание: Елегантен, свеж и благороден траминер в стилистиката на Елзас.

Santa Sarah Sauvignon Blanc / Сортов състав: Совиньон Блан/ Описание: Сламест цвят със златисти оттенъци, чисти сортови аромати, дълъг финал.

Santa Sarah Rose No Saits / Сортов състав: Каберне Совиньон, Пино Ноар, Гренаш, Мурведър и Мавруд/ Медали: Златен медал на фестивал „Rose Wine Expo“- Казанлък/ Описание: Блед цвят сьомга със сребристи оттенъци и атрактивен нос на горски плодове и цветя.

Petite Sarah Santa Sarah / Сортов състав: Сира, Мавруд, Малбек, Карменер, Каберне Фран, Каберне Совиньон, Мерло, Пти Вердо / Отлежаване: 10 месеца в използвани барици от френски дъб / Описание: „Малката Сара“ е произведена с много любов на брега на Черно море и се съчетава прекрасно със сухи мезета и ароматни сирена.

Image
Image

Всяка чаша вино носи разказ в себе си. Ето още една история, в която „виното е ключалка, през която надничаме в сърцето… Този път сърцето на Ивайло Геновски, създал „Санта Сара“.

Историята от първия ден на 16-те години, в които Ивайло Геновски, семейството му и младият екип технолози на „Санта Сара“ създават изключителни блендове от най-добрите лозя в България: Виненото приключение започва в началото на 90-те години в Берлин. Рухването на „стената“ отваря възможност за нов бизнес буквално навсякъде. Ивайло Геновски защитава докторат по промишлена роботика, когато започва да търгува с българско вино. След няколко успешни години износ стартира проекта за червено вино “Zar Simeon”. През 2001 г. виненият предприемач реализира нова концепция – макар да не разполага със собствена изба у нас, той закупува хайтек винарско оборудване, както и три каравани за транспортиране на виното, с които брандът печели симпатия и последователи като „винарна на колела“. Винарна на колела – уникална мобилна база от три каравани с ултрамодерно оборудване за винопроизводство. Малко по-късно българската  „Санта Сара“ вече има своя къща. Визията на винарната е за прецизен избор на подходящи мини терени и сортове, създаване на дългосрочни партньорства със самите лозари, намален добив за по-високо качество и изключителен контрол на процесите като предпоставка за създаването на вина с вкус, който клиентът ще запомни.

Днес, в стил „Off grid“, домът на „Санта Сара“ (в с. Горица, недалеч от Поморие) е независим от промишлено електричество и водоснабдяване. През пролетта на 2015 г. и 2016 г. са засадени и първите 200 дка лозови масиви на имението. Освен опита, ентусиазма и експериментаторския дух на своите създатели, винарското имение в близост до морския бряг е приютило и вече позастарелите каравани – роматичен спомен от винено приключение “на колела”.

 

За ресторант Олеа БМ – домакин на Вечер с вината на „Санта Сара“

Image
Image
Image

„Олеа“ БМ напомня за непринудения чар на Тоскана и за безвремието на гръцките улички. Менюто е с класически средиземноморски подправки… Освен средиземноморска кухня тук ще опитате най-вкусните специалитети от телешко месо, зряло в специална витрина, както и неустоими на вкус ястия, приготвени в затворено барбекю-фурна. Ще харесате много БМ Олеа, ако откривате малките тайни на живота в неговата изненадваща спонтанност. Уютен и слънчев ресторант, създаден с внимание към детайла и доброто настроение на всеки наш клиент. 

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Искате да знаете повече за новите ни предложения в менюто и за специалните ни събития. Регистрирайте вашия имейл, за да научите най-интересното от кухнята на БМ.

В Ресторанти БМ се извършва постоянно видеонаблюдение, което е в унисон с нашата политика, насочена към опазване на спокойствието и здравето на посетителите, максимално ниво на сигурност и охрана на имуществото на клиентите и на ресторанта, като се зачитат и гарантират правата и свободите на гражданите и тяхното достойнство.
РЕЗЕРВАЦИЯ
Резервацията бе изпратена успешно!
Моля, попълнете полето правилно
Моля, попълнете полето правилно
Моля, попълнете полето правилно
Моля, попълнете полето правилно
Моля, попълнете полето правилно
Моля, попълнете полето правилно
Моля, попълнете полето правилно
Очаквайте обаждане от наш управител за потвърждаване на резервацията