Concordia е вино, което създадохме през есента на 2013-та. И вероятно е най-хубавата ни „бутилирана“ история.

Concordia е и заглавие на разказ, вдъхновен от „100 години Babich. 100 винени истории“. Намери своето място върху етикет на
една-единствена бутилка. Подарихме я на Дейвид Бабич, трето поколение винар и мениджър на Babich Wines. Повече за събитието, в което гост на Ресторанти БМ бе Дейвид Бабич, прочетете тук: When Wine Tells Stories

„Има вина, които трябва да изпиеш до дъно; има и истории, които не можеш да оставиш незавършени. Те се откриват със сърцето – там, където е изписано Concordia.“

Споделяме една винена история, която можете да откриете и във винения ни лист:

Една латинска дума сложи началото на може би най-хубавата ни „бутилирана“ история. Буквално бутилирана в четири специални бутилки със съставки за хармония. Името, което избрахме за това вино, е Concordia.

Ресторанти БМ, винена история

 

В бизнеса, който създадохме в началото на едно студентско приятелство, който развихме през последните 20 години в споделено разбирателство, винаги сме се старали да избираме най-доброто за клиентите си. Да предлагаме вкусове, богати като емоцията, която животът всекидневно ни дарява. След като имахме опита в създаването на вкус в различни сезонни менюта, започнахме да мислим за наша марка вино във високия клас. Няколко години преди това отпечатахме първите етикети за вино Dolce Vita, но все още търсехме съвършената нотка… Намерихме я във винарна между Пловдив и София, където останахме през двата почивни дни, а преживяването да сътворим ново вино ни завладя изцяло. Там, в сезона, когато природата е изключително жива, заедно създадохме история, а по-късно й дадохме живот в 350 бутилки. Хармония. Concordia.

Беше в есента на 2013-та…

В избата пристигнахме като собственици на ресторанти, тръгнали да открият най-доброто вино според собствения си вкус. С колба и пипети направихме 48 различни проби. След три селекции от тях останаха 12. Бяхме четирима, единодушно избрахме най-добрата проба и изчакахме „да си поеме дъх“, за да познаем душата на нашето вино… В това пътуване към мъдростта на боговете – защото нали това е виното – ни подкрепяха и нашите съпруги. Първоначалното любопитство от тази винена дегустация се превърна в надпревара да открием тайнство.  Записвахме си всеки процент каберне, мавруд, сира, мерло – отлежавали в бъчви от френски и български дъб, смесвахме ги в различно отношение, отпивахме от най-добрите проби… и накрая усетихме нотката на виното, което заедно открихме. В началото бяха 48 проби, след това 24, станаха и 12. След два дни се прибрахме във Варна с четири проби – четири бутилки история за приятелство и семейни ценности. В обща вечеря решихме кое е виното. Единствената проба с вкуса и аромата, които бяхме тръгнали да „търсим“.

Concordia има особена стойност в нашата бизнес история, не само в споделянето на толкова лични емоции. „Единомислие и разбирателство“ е послание в успеха на верига Ресторанти БМ. Те са създадени от приятели за приятели.

Има вина, които трябва да изпиеш до дъно, има и истории, които не можеш да оставиш незавършени. Те се откриват със сърцето – там, където е изписано Concordia.